2013 – Made

Powerweekend Made 2013.

Zaterdagochtend verzamelden we met z’n allen bij de werkplaats om naar de jaarlijks prachtig georganiseerde wedstrijd in Made af te reizen. Zoals u waarschijnlijk wel weet organiseren we de laatste jaren, in samenwerking met MPM en Dr. Power in Made een sponsorfeest. Dat dit evenement enorm in populariteit toeneemt onder de sponsors en relaties van MPM is een ding wat zeker is. Mochten we vorig jaar nog 650 mensen ontvangen, dit jaar werd het nog veel gekker zo’n 1050 klanten, sponsors en relaties van  MPM, Dr. Power en ons wisten de weg naar dit evenement te vinden.

De wedstrijd werd begonnen met de 2 Wheel Drive klasse waarin Dr Power van zich deed spreken, ze wisten een prachtige finaleplaats te behalen door in de 1e run een afstand van 108.05 neer te zetten. In de Pull-Off sloeg alleen jammer genoeg het noodlot toe, bij het starten liep de motor niet goed en naar later zou blijken was er een lifter vastgelopen. Geen Pull-Off dus voor de jongens Admiraal maar evengoed een heel knappe 4e plaats.

De Modified klasse was als 3e klasse aan de beurt en wij mochten, met vandaag Hans als chauffeur, als 2ede baan bestormen. Na de eerste wedstrijd waren er enige aanpassingen gedaan aan de afstelling van de motoren en nu moest gaan blijken hoe dit zou uitpakken. Hans werd van te voren zo goed mogelijk door de jongens geïnstrueerd en in een prachtige run werd er een afstand van 109,79 meter op het scorebord neergezet. 1050 mensen die dan op de tribune uit hun dak staan te gaan geeft dan wel een heel erg lekker gevoel. Samen met Double Screamin’, Lambada en Whispering Giant wisten we ons uiteindelijk voor de Pull-Off te plaatsen. Jammer voor de jongens van Black Cat was het feit dat ze 15cm te kort kwamen op de afstand van Whispering Giant waardoor ze buiten de finale vielen. Wij mochten de Pull-Off aftrappen en met een geweldig sterke run wisten we een afstand van 104,24 meter neer te zetten, de aanpassingen aan de motoren hadden wel degelijk geholpen. Bertus Boer was alleen jammer genoeg niet van plan aan ons feestje mee te werken en zette de sleepwagen op exact 110 meter neer met de Double Screamin’. Bas Liefting ging er daarna eens goed voor zitten om een aanval op onze afstand te doen, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen en stopte op 101,33 meter. Een derde plaats was dus al zeker een feit en alleen Gert Dingerink kon ons nog van een 2e plaats afhouden, maar de jongens besloten helemaal aan de rechter zijde van de baan te starten met de Lambada. Wat niet het resultaat opleverde wat ze gehoopt hadden, met een afstand van 97 meter moest Lambada genoegen nemen met een 4e plaats. Voor ons dus een prachtige 2e plaats achter Double Screamin’, en Whispering Giant op een 3e plaats.

Na de klasse werd er een prachtig feest gemaakt met alle gasten wat rond 12uur middernacht werd afgesloten. Een super tevreden gevoel bleef bij ons over waarin een hoop gezelligheid en de prachtige resultaten van beide MPM-teams overheerste.

Deze week word er wederom niet stil gezeten in de werkplaats, komende zaterdag staat alweer de wedstrijd in Oudenhoorn op het programma waar we de Modified klasse zullen rijden.

Foto’s mede mogelijk gemaakt door:

Zoom-It

[flickr_set id="72157644316016055"]
Facebook
Twitter
WhatsApp