2013 – Lochem

Lochem en Edewecht (D)

Het weekend van 3 en 4 augustus zou een wat drukker weekend voor ons worden dan we normaal al gewend zijn. Was het zo dat op zaterdag de wedstrijd in Lochem op het programma stond, waren we op zondag uitgenodigd door de organisatie van het sleepwagenteam uit Edewecht (Duitsland) om op de door hun georganiseerde wedstrijd in de Modified- en Unlimited klasse een demo te geven. Aangezien we hier in vroeger jaren elk jaar vaste gast waren op dit evenement en we de laatste jaren telkens gevraagd werden om weer eens een demo te komen geven, werd er dit jaar weer eens door ons toegezegd te komen.

Eerst moest er op zaterdag nog wel de wedstrijd in Lochem, tellend voor het NK, verreden worden. Onder tropische temperaturen werd de reis naar Lochem om 13:30 uur aangevangen, om 16:00 uur kwamen we op het wedstrijdterrein aan en werden de spullen en tractor uitgeladen. We hadden deze dag rustig de tijd om de andere klassen te kijken omdat onze klasse als laatste klasse verreden werd. Uiteindelijk was het al na 23:30 uur voordat  we dan ook aan de beurt waren. Frank was vandaag degene die de tractor ging besturen en deed dit vandaag lang niet slecht, omdat het programma al behoorlijk uitgelopen was werd er na overleg tussen wedstrijdleiding en deelnemers besloten met een ‘strakke’ sleepwagenafstelling te gaan rijden met de bedoeling om alle deelnemers maar 1 keer te laten rijden. Double Screamin’ opende klasse met een ijzersterke run die op 111 meter eindigde, Eager Beaver was de volgende en reed eindelijk weer een mooie run die op 99 meter strandde. Vervolgens was Frank aan de beurt, en na een redelijke start pakte de tractor een goede balans en nam de sleepwagen mee naar ruim 102 meter. Double D leek vandaag wel weer een stuk beter te gaan en stond in de 97 meter stil. The Judge  beet zich vervolgens stuk op onze afstand en eindigde net voorbij de Eager Beaver. Met nog 2 deelnemers te gaan werd het ondertussen spannend of er vandaag een podiumplaats voor ons in zou zitten. Whispering Giant voerde die spanning nog eens extra op door onze afstand met een kleine 40 cm te passeren. Maar Lambada, de laatste deelnemer, kon dit niet en zette een afstand van 101 meter op het scorebord. Vandaag dus 1e de Double Screamin’, Whispering Giant 2e en wij op de 3e plaats van het ereschavot.

Snel werd er begonnen met het laden van de tractor en spullen in de trailer, er stond ons namelijk nog een reis van ongeveer 3uur richting Edewecht te wachten. Om 4:00 uur kwamen we hier aan en werd er na het nuttigen van een paar biertjes besloten om nog een paar uurtjes nachtrust proberen te genieten. Rond 8:00 uur werden we weer wakker want om 10:00 uur begon de wedstrijd.

Als 3e deelnemer mochten we op de baan verschijnen en al snel werd duidelijk dat de sleepwagen behoorlijk licht afgesteld stond, voorzichtig ging Frank van start en met speels gemak werd de Full Pull bereikt. Samen met nog 4 deelnemers moesten we in de finale aantreden. Green Fighter had als eerste een afstand neergezet van 82 meter. Nu waren wij aan de beurt en moest er wel serieus gas gegeven gaan worden, en dat gebeurde dan ook, toen Frank de leidersvlag ruim gepasseerd was besloot hij dat het wel goed was zo en stopte in de 88 meter. Green Monster beet zich verrassend genoeg ook stuk op onze afstand en stond in de 81 meter stil. Money Pit en Erlkonig konden ook geen potten breken wat er dus uiteindelijk voor zorgde dat wij met de overwinning aan de haal gingen.

Omdat de temperatuur al behoorlijk naar tropische waarden gestegen was, waren de omstandigheden niet optimaal om de tractor om te bouwen naar Unlimited configuratie. Maar toch werd hier natuurlijk mee begonnen omdat het vandaag de beurt zou zijn aan Jos om een keer de tractor te besturen.

Ook in deze klasse waren wij als 3e deelnemer aan de beurt om op de baan te verschijnen. Nadat Jos uiteindelijk wat onwennig voor de sleepwagen was geloodst kon het nu echt gaan gebeuren. In een snoeiharde run wist Jos een Full Pull op het scorebord te noteren, de omstandigheden waren lang niet optimaal aangezien de kwaliteit van de baan aanzienlijk verslechterd was t.o.v. ’s morgens toen we de Modified klasse reden. Met in totaal 5 deelnemers stond Jos gewoon in de finale, wat op zich al een knappe prestatie was, de grijns op Jos zijn gezicht zou dan ook de rest van de dag niet meer verdwijnen. In de Pull Off werd de baan er nog slechter op, en als je dan voor de eerste keer op zo’n tractor zit is dit bijna onmogelijk om hier goed mee om te kunnen gaan, dit lukte Jos dan jammer genoeg ook niet en te tractor begon zo erg te springen dat hij het gas wijselijk dicht deed. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant was Jos wel een fantastische ervaring rijker. Uiteindelijk toch nog goed voor een 4e plaats.

Rond 18:00 uur kon de terugreis naar huis weer aangevangen worden om vervolgens om 23:00 uur thuis te komen. Omdat het in ons dorp nog feestweekend was werd er door een aantal teamleden nog even de feestvreugde opgezocht om op deze manier de goede resultaten en een supergezellig weekend af te sluiten.

[flickr_set id="72157644254003496"]
Facebook
Twitter
WhatsApp