2013 – Eext

Eext 2013

Na 2 weken de tijd te hebben gehad om de tractor optimaal te prepareren voor de wedstrijd in Eext, werd er afgelopen zaterdag op tijd vertrokken. Vandaag stond namelijk de Modified en de Unlimited klasse op het programma. Vlak voor 10 uur kwamen we aan op het wedstrijdterrein en er werd onmiddellijk begonnen met het klaar maken van de tractor, vandaag begon de wedstrijd met de Modified klasse.

Black Cat mocht vandaag het spits afbijten en zag rond  de 40 meter de achteras sneuvelen, met het gevolg dat de vooras afbrak en naar, het schijnt, het chassis krom reed. Erg jammer voor dit team en we wensen ze dan ook veel sterkte met het herstellen van de schade.Tegen de tijd dat wij aan de beurt waren hadden al 2 tractoren een Full Pull genoteerd en stonden er al 2 tractoren tussen de 100 en 110 meter stil, het was dus zaak om ruim over de 100 meter te komen om een plaatsje in de Pull Off te bemachtigen. Na een redelijk goede start verloor het rechter achterband grip op de baan en kregen we ons vermogen vandaag niet op de baan. Met als resultaat een afstand van 82 meter. Grote teleurstelling was er vervolgens binnen het team, maar de grote vraag was voor ons wat de oorzaak hiervan was, het vervelende was namelijk dat er nergens een mankement gevonden werd.

Na de tractor dus goed nagelopen te hebben werd hij klaar gemaakt voor de Unlimited klasse die als laatste klasse van de dag aan de beurt was. De proeftrek stond vandaag op onze naam en  in een overtuigende run werd de sleepwagen meegenomen voorbij de 110 meter. Omdat de wedstrijdleiding van te voren besloten had met een zware sleepwagenafstelling te willen gaan rijden, werd hierna de sleepwagen  zwaarder afgesteld. Simply Irresisteble was de volgende deelnemer die dus ook een proeftrek kreeg omdat de sleepwagen versteld was. Maar bij Simply ging het rond de 55-60 meter helemaal mis en brak met een achterband uit de baan wat ervoor zorgde dat het voorterrein hard op de baan terecht kwam en sneuvelde. Na met behulp van een kraan van de baan verwijderd te zijn gingen de mannen snel aan de slag om de vooras te repareren om zo als laatste deelnemer nog een keer te proberen een goede run te maken. Maar vandaag hadden ook de mannen van Simply ook hun dag niet leek het wel, want tijdens het naar de baan brengen van de tractor viel de tractor uit de stroppen en sneuvelde de vooras opnieuw. Zo kon er dus niet meer aangehaakt worden. Whispering Giant zette de sleepwagen in een stijlvolle run op 95,57 meter neer. Lambada was de volgende en beet zich stuk op de afstand van Whispering Giant, 89,90 meter was het resultaat wat goed bleek te zijn voor een 3e plaats uiteindelijk. Nu was het laatste woord aan ons, in een werkelijk ijzersterke run kwamen we tot 96,92 meter wat dus resulteerde in een 1e plaats. De ontlading was groot, zeker na het teleurstellende resultaat in de Modified klasse.

Nu hebben we komende week maar een paar dagen om de tractor weer te controleren want komende zaterdag staat de wedstrijd in Putten weer voor de deur, we hopen u daar te mogen begroeten…..

Foto’s mede mogelijk gemaakt door: Henry de Graaf, Tim van der Linde en ETdesign.nl

[flickr_set id=”72157644300908841″]

Facebook
Twitter
WhatsApp