2013 – Bakel

Bakel 2013

Zaterdag 7 september stond de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op de kalender en de reis ging ditmaal wederom richting het Brabantse Bakel. Voor ons was er zeker nog reële kans op een hoofdprijs, we stonden in de Unlimited klasse namelijk 3 punten achter koploper Whispering Giant, dus was er voor ons alles aan gelegen om maximaal te scoren in deze klasse. In de Modified klasse was er reeds geen uitzicht meer op verbetering in het klassement en moeten we genoegen nemen met een 3eplaats in het kampioenschap.

Omdat de organisatie in Bakel de laatste jaren de wedstrijd op zaterdag over twee sessies heeft verdeeld mochten we in de middagsessie in de Modified klasse aantreden. Vandaag waren er weer wat meer deelnemers aanwezig, 8 in totaal. Onze run kwam op exact 104 meter terecht, omdat er reeds twee deelnemers waren geweest die een Full Pull hadden neergezet en Lambada die 105,73 en The Judge een afstand van 104,09 meter, eindigde wij net naast de Pull Off en moesten genoegen nemen met een 5eplaats vandaag.

De teleurstelling was niet echt groot omdat alle pijlen voor ons gericht waren op de Unlimited klasse, na ’s middags nog een paar regenbuien gehad te hebben kon ’s avonds de avondsessie toch van start. Als laatste klasse waren wij aan de beurt. Simply Irresistible beet het spits af en zette meteen de toon, in een sterke run wist hij 101,39 meter op het scorebord neer te zetten. De spanning liep nu behoorlijk op omdat wij moesten winnen om aanspraak te maken op het Nederlands Kampioenschap en wij waren de volgende deelnemer. We hadden ervoor gekozen om iets meer aan de rechter kant weg te gaan bij de start ten opzichte van Simply. Toch wilde de tractor tijdens de run constant het spoor in wat Simply had achtergelaten en moest er behoorlijk veel geremd worden. Desondanks wisten we toch een afstand van 103,84 meter te noteren, ongeveer 2,5 meter verder als Simply. Whispering Giant mocht meteen na ons laten zien of dit genoeg was. En liet dan ook zien dat dit niet het geval was, 105,29 meter was de afstand voor Whispering Giant en trok dan ook op een waardige manier het kampioenschap naar zich toe. Lambada was de laatste deelnemer die voor de sleepwagen verscheen maar kreeg al snel te maken met een ´groeiend wiel´ wat resulteerde in een afstand van 89 meter.

Op het eerste moment toch wel teleurgesteld, omdat we voor het eerst in jaren weer zo dicht bij een kampioenschap in de buurt waren, maar toch ook weer snel beseffend dat we ons niet hoeven te schamen voor de 2e plaats en zelfs trots dat we serieus mee kunnen strijden om de 1e plaats in de Unlimited klasse. Het dagpodium zag er dus als volgt uit: Whispering Giant 1e, MPM Seaside Affair 2e en Simply Irresistible op de 3e plaats.

Uiteindelijk blijkt dat het podium voor het Nederlands Kampioenschap er exact hetzelfde uitziet, en willen we dus vanaf onze zijde het Whispering Giant team feliciteren met het behaalde kampioenschap.

Foto’s mede mogelijk gemaakt door: Tim van der Linde, Zoom-it en Schizos Pulling-Pics.

[flickr_set id="72157644295651901"]
Facebook
Twitter
WhatsApp